Szerviz

Az alaplapok, videókártyák javítása:

 Alaplapokat, videókártyákat áramköri szinten is tudjuk javítani, ezért nem mindig szükséges annak cseréje, amely drága és beszerzése időigényes. Persze vannak esetek, amikor ez elkerülhetetlen, például ha beázik, leégett vagy erős túlfeszültség éri.

– Video BGA chipek cseréje.
– Északi-déli híd BGA chipek cseréje.
– Tápvezérlő chipek cseréje.
– Töltésvezérlő chipek cseréje.
– Csatlakozó aljzatok (Vga, Hdmi, Usb, Lan, Audio) cseréje.
– BIOS elem, akkumulátor cseréje.
– Általános félvezető, és passzív SMD R-C alkatrészek cseréje.
– Egyéb periféria vezérlő chipek cseréje.

LCD kijelzők javítása, cseréje:

Az LCD kijelzők a laptopok egyik legsérülékenyebb része.

– Hibás, törött, karcos, sérült, kontakthibás kijelzők cseréje.
– Háttérmegvilágítás javítása, fénycső cseréje.

Tápcsatlakozók javítása:

 Gyakran probléma szokott lenni a gépek tápcsatlakozójával, mivel az adaptert gyakran csatlakoztatjuk a laptopunkba. Alaplapból kiszakadt, lötyögő, érintkezés hibás, leégett, olvadt, törött tápcsatlakozó aljzatok cseréje.

Tápegységek javítása:

 Előfordul, hogy a készülék azért nem kap áramot, mert a tápegységgel van probléma. A notebookoknál leggyakrabban felmerülő meghibásodás a tápkábel szakadása-megtörése, szigetelésének sérülése, ilyen esetben a megoldás a tápegység szétszerelése és új kábel beépítése.

BIOS újraírás:

 Erre akkor van szükség ha a számítógépünk BIOS frissítés közben lefagyott, vagy nem megfelelő BIOS tartalommal frissítettük a gépünket, amely ezt követően nem kapcsol be.

– Meghibásodott BIOS chipek cseréje.
– BIOS chipek újraprogramozása korszerű programozó berendezéssel.

 Merevlemezek cseréje:

– Sérült, hibás, merevlemezek cseréje.
– Windows operációs rendszerek és meghajtó programok telepítése.
– Biztonsági mentés a fontos fájljainkról.
– Merevlemezek cseréje nagyobb méretűre.

 Optikai meghajtók tisztítása, javítása, cseréje:

 Javításukra akkor van szükség, ha a lemezeket nehezen vagy egyáltalán nem olvassák. A lézer fejük, vagy az elektronikájuk hibásodik meg általában. A legtöbbször kompletten cseréljük. Sokszor egy alapos tisztítás is csodákra képes.

Billentyűzet tisztítás, javítás, csere:

 Gyakran előforduló hibák közé tartozik a billentyűzetek meghibásodása. A billentyűzet egyes gombjai nem működnek, letörnek vagy beragadnak. Billentyűzet mechanikus alkatrészeinek vagy az egész billentyűzetnek a cseréjével orvosolható probléma.

Töltők tápegységek javítása, cseréje:

 Meghibásodik a töltő adapter, elszakad a vezetéke, eltörik a csatlakozó dugó. Cserélni vagy javítani szoktuk amennyiben javításuk gazdaságos.

Akkumulátorok felújítása, cseréje:

 Tönkrement, sérült, vagy elveszett akkumulátorok cseréje, pótlása, illetve bármilyen okból beszerezhetetlen, rossz akkumulátorok felújítása.

Burkolatok cseréje:

 Előlapok, hátlapok, takarólemezek, zsanérok, különböző mechanikai alkatrészek cseréje. Törött elkopott, elhasználódott vagy sérült darab cseréjére, pótlására.